WEDSTRIJD I.S.T. Cocoon Ham - Masita Bolderb.  7 - 3  (2-0)

DATUM 09-01-2004  21:00

DOELPUNTEN 14‘ (1-0) goal Benny De Boulle, assist Niko Kopriva; 24’ (2-0) goal Philippe Van Beeck, assist Niko Kopriva; 26’ (3-0) goal Pieter Terryn, assist Benny De Boulle; 29’ (4-0) goal Benny De Boulle; 30’ (4-1) ; 31’ (5-1) goal Niko Kopriva, assist Ivan Cools; 38’ (5-2) ; 45’ (6-2) goal Pieter Terryn, assist Chris Witters; 47’ (7-2) goal Ivan Cools, assist Niko Kopriva; 50’ (7-3)

VERSLAG In de heenwedstrijd won IST Cocoon op het kleine veld van Masita Bolderberg in een spannende wedstrijd met 7-8. Het grotere veld in Ham speelt nu in het voordeel van IST. IST begint aan de wedstrijd met drie bankzitters. Gedurende de wedstrijd zal er meer dan dertig keer gewisseld worden. IST zal het tempo zó hoog mogelijk houden. Dit is volgens coach Patrick Van Beeck dé manier om Masita van in het begin klein te krijgen. Het hoge tempo ligt Masita duidelijk niet. De kansen worden enkel door IST gecreërd, maar niet afgewerkt. Na pas een kwartier is er eindelijk de openingstreffer. Door een strakke pas van Niko Kopriva kan Benny De Boulle héél verfijnd binnentrappen. IST blijft de vele kansen missen tot Philippe Van Beeck, op aangeven van weer eens Niko Kopriva, tussen de benen van de keeper inschuift. Ruststand 2-0. In de tweede helft wordt het vele loopwerk en het hoge tempo van IST beloond. Perfekte voorzet vanop rechts van Benny De Boulle naar Pieter Terryn die de mooiste goal van de avond maakt : achter het steunbeen met rechts naast de keeper in doel. Schitterend 3-0. Dan laat Benny De Boulle zien dat af en toe een individuele aktie ook wel mag : aktie met schot langzij de keeper : 4-0. Dan breekt de wedstrijd open : Masita neemt risico’s. Een tegendoelpunt op het half uur houdt IST niet tegen. Eén minuut later maakt Niko er 5-1 van. Ondanks het goed verdedigend werk van o.a. Dirk Vonckx en de bij momenten echt nodige saves van Olivier Schoups krijgt IST toch nog een doelpunt tegen : 5-2. Een inschuiver van Pieter Terryn en Ivan Cools zorgen voor de 6-2 en 7-2. In de laatste minuut wordt de eindstand vastgelegd : 7-3.